NäR äR Det Besiktning På Min Bil

The Best När Är Det Besiktning På Min Bil 2022. Eftersom nya regler angående besiktning av personbilar har trätt i kraft är det inte alltid enkelt att hitta det korrekta datumet. Kontrollbesiktning av personbilar, lätta lastbilar och lätta bussar (totalvikt på högst 3 500 kg).

När det är dags att besikta bilen Bilblogg
När det är dags att besikta bilen Bilblogg from www.arverbil.se

När ska jag besikta bilen 2022? Du menar att det är dyrare nu när man faktiskt kan få tag i en besiktningstid. Det är besiktningsföretagen, inte transportstyrelsen, som brukar skicka ut erbjudande om tid för kontrollbesiktning, men det finns inte något krav på att de måste göra det.

Där Ser Du Sista Besiktningsdatum För Bilen.


Du kan enkelt kontrollera när det är dags att besikta din bil genom att skicka ett sms med ditt registreringsnummer till transportstyrelsens nummer: Det beror på hur gammal bilen är. När du har köpt en ny bil ska den kontrollbesiktigas första gången inom tre år, nästa gång inom två år och därefter var 14:e månad.

Fordonets Ålder Avgörs Efter Kalenderår, Vilket Innebär Att Den 1:A Januari Varje År.


Du menar att det är dyrare nu när man faktiskt kan få tag i en besiktningstid. Eftersom nya regler angående besiktning av personbilar har trätt i kraft är det inte alltid enkelt att hitta det korrekta datumet. Nästa besiktning räknas alltid från den månad en.

Med Hjälp Av Sökfunktionen Nedan Kan Du Enkelt Med Hjälp Av Ditt.


Den andra typen av körförbud är det kvalificerade. När du ska besikta ditt fordon beror dels på vilken typ av fordon du har, men också på när fordonet togs i bruk, hur gammalt det är och när den senaste kontrollbesiktningen. För personbilar med en totalvikt på upp till 3500 kg gäller fr.o.m.

Istället För Årsmodell Kommer Nu Fordonets Ålder Avgöra När Fordonet Undantas Från Kravet På Besiktning.


Vid beräkning av åldern utgår man ifrån. Det blev dyrare direkt när man tillät privata företag. När ska jag besikta bilen 2022?

Det Första Som Görs Är Att Bilens Körda Kilometrar Antecknas I Handdatorn.


När du har köpt en ny bil ska den kontrollbesiktigas första gången inom tre år, nästa gång inom två år och därefter var 14:e månad. Innan 20:e maj 2018 gällde nedan uträkning för din bils besiktningsperiod baserat på registreringsnumrets slutsiffra. Andra besiktningen ska ske senast 24 månader efter den månad.